viernes, 4 de junio de 2010

Aaseilua kuumuudessa

Kun elohopea kiipee lahelle yhdeksaakymmenta on kuuma. Niin celssiuksina kuin fahrenheitteinakin. Onneks olen ollut lampimanpaikan leireilla treenaamassa useampaan otteeseen, helteen kourat ei ole mulle niin kovat. Nesteytyksesta pidetaan huoli ja kaikki ylimaarainen liikkuminen on poistettu. Kas siksi onkin hyva viettaa paiva taas sisatiloissa ja nena kiinni netissa.

Tai on se nena ollut kiinni myos sanomalaehdessa, sellaisessa nostalgisessa paperiversiossa joka tahraa sormenpaat mustiksi.

Ja vaikka tarkoituksena on olla hissukseen ja rauhassa, saa lehden taide-osio wannabe taidetuntijan pienen sydamen hakaamaan tiheasti. Menisiko ensi viikolla Norah Jonesin puistokonserttiin (ilmainen, 3 dollarin lahjoitus vapaaehtoinen), katsomaan Picasson tai Claude Monet:een (tin? miten sen nyt taivuttais...) nayttelyita, vai jazz konserttiin legendaariseen Blue Noteen? Tai ehka sittenkin kuuntelemaan gospelkuoroa Harlemiin?

Ensimmainen reaktio oli varata kalenteri tayteen ja juosta hulluna paikasta toiseen, mut nyt iski klassinen halvaantuminen liian monen valinnan edessa. Silla on ihan joku nimikin (jota en nut jaksa googlettaa) jonkun aasi se oli, viitaten aasiin joka kahden yhta mehukkaan ja suuren heinakasan valissa kuolee nalkaan pystymatta paattamaan kummasta kasasta soisi ensin.

Etta taalla sita aaseillaan. Allakka on tyhja ja sydan tykyttaa.

Ehka vesilasillinen auttaisi. Parin asteen viileneminen voisi saada rationaalisuuden taas aktivoitumaan.

Tulen juuti takaisin.

...

Eli yritetaan uudestaan. Rauhassa ja vesilasin kanssa.

Tiistaina 8pva on Museum Mile festival jolloin kaikkiin alueen yhdeksaan museoon on ilmainen sisaanpaasy. Sinne voisi menna. Kirjoitetaan ylos allakkaan.

Hyva, tasta se alkaa.

Se Norah Jonesin konsertti kiinnostaisi kanssa, mutta se on Brooklynissa, vahan Manhattanista ja mun juna-asemasta sivussa. Voi olla, etta en saa aikaseksi itsekseni, ellen saa jotakuta mukaan. Kalenteriin keskiviikoksi kysymysmerkilla.

Maanantaina olisi Erykah Badun konsertti mut voi olla, etta kahden aktiivisen viikon jalkeen, kun karraan isan ja aitipuolen lentokentalle sunnuntaina tarvitsen yhden kokonaisen paivan pankkiasioiden ja muiden tylsien, maahanmuuttoon liittyvien askareitten hoitoon. Tai sitten jatan ne tylsyydet johonkin myohasempaan lahitylevaisuuteen (hyvin todennakoista). Laitetaan Erykah ideamyssyyn.

Nayttelyt galleriat ja teatterit (Denzel Washington, Lucy Liu ja Catherine Zeta-Jones on kaikki nahtavissa Broadwaylla) jatan suosiolla ens viikkoon.

Tasahan tata tuli setvittya. Huh.

Sydan pomppoilee taas normaali tahtiin.

Vesi vanhin voitehista.

No hay comentarios:

Publicar un comentario